Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srđan Vrančić Vrana: Ronjenje pruža potpunu slobodu i ljepotu

07.12.2020.

20:32

Autor: Neva Funčić

Foto: Ivana Nobilo

Foto: Ivana Nobilo

Foto: - / -

Riječanin Srđan Vrančić, fotograf iz Cropix agencije, poručuje: roniti se mora. Za fotografiju bicikla kojeg izvlače s morskog dna dobio je nagradu "Velebiska degenija", a uspješan je bio i na svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji.

Srđan Vrančić je s hrvatskom reprezentacijom na otoku Tenerife osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji.

Podmorje je jedna od rijetkih korona free zona na našem planetu. Osjećaj slobode pod morem možda je najsličniji osjećaju koji imaju astronauti u svemiru, priča Srđan Vrančić Vrana.

U podvodnu fotografiju zaljubio se nakon niza reporterskih zadataka na ratištima, na sportskim terenima i snimanja urbanih zbivanja. Sa svojim klubom "Roniti se mora" sudjeluje u projektima "Think green" i "Plavo srce".

O zaronima, moru, bioraznolikosti i čistoći Jadrana, razlici u odnosu na tropska mora, kolegama snimateljima i Kvarneru, poslušajte više u razgovoru:

Srđan Vrančić Vrana: Ronjenje pruža potpunu slobodu i ljepotu, pripremila Neva Funčić

Galerija
Foto: Ivana Nobilo, Foto: -/-
Foto: Ivana Nobilo, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-Foto: Ivana Nobilo, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-Foto: Srđan Vrančić Vrana, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.