Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srdele i trešnje su IN: kušajte neobične specijalitete!

20.05.2016.

14:06

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Srdele i trešnje bit će "in" u tridesetak riječkih restorana, konoba i bistroa od 24. svibnja do 7. lipnja, dok traje Ri gastro manifestacija. U brojnim ugostiteljskim objektima moći će se kušati neobični specijaliteti po povoljnim cijenama.

Jela od srdela i slastice od trešanja pripremljeni na neobične i zanimljive načine nudit će se po vrlo povoljnim cijena, a održat će se i četiri kulinarske radionice, te pričaonica za djecu o Maloj papalini u knjižnici Stribor.

Manifestacija Ri gastro počinje u utorak 24. svibnja dobrotvornom degustacijom kvarnerskih delicija i žlahtine, uoči premijere predstave Gala balet s njaljepšim ulomcima klasičnog i suvremenog baleta. Ispred HNK-a Ivana pl. Zajca od 18:30 do 21 sat moći će se kušati autohtone kvarnerske delicije i vrbnička žlahtina za 10 kuna, a prihod je namijenjen riječkoj Socijalnoj samoposluzi.

Jedan od Ri gastro menija kao primjer: marinirani inćun s rezancima koromača i naranče preliven s emulzijom ekstradjevičanskog maslinovog ulja i limunova soka, punjene srdelice s ovčjim sirom na podlozi od rukole u umaku od trešanja, rolice srdela na ražnjiću s pjenicom od broskve, krem-kup od trešanja - sve za 55 kuna. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.