Hrvatski radio

Radio Rijeka

Središnja fešta “Margaretinog leta”

09.07.2022.

11:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

Bakarska noć

Bakarska noć

Foto: - / TZ Bakar

Ovog vikenda Bakar će gorjeti. Neće to biti zbog nesnosnih temperatura čiji je prvi udar, srećom, za nama, nego zbog onoga u čemu je ljepotan s Kvarnera najbolji – organiziranju nezaboravnih ljetnih fešti! Pritom nas danas očekuje jedan od vrhunaca “Margaretinog leta”, jednomjesečne kulturne i zabavno-turističke manifestacije u Bakru.


Povijesne postrojbe Bakra

Povijesne postrojbe Bakra

Foto: - / TZ Bakar

Na bakarsku rivu i Žal ribara stižu sajamski izlagači i povijesne postrojbe iz čitave Hrvatske. Tradicionalni, uvijek živopisni “Margaretin sajam” održat će se od 18 sati ispred hotela “Jadran”. Radionica za djecu pod nazivom "Mirisno cvijeće i kamenčići od suza" od 19:00 h u Gradskom vrtu, Povijesne postrojbe će se postrojiti u 21 sat, biti će tu i glasnih pucnjeva, a potom će horizont Bakarskog zaljeva obasjati već dobro poznati Margaretin vatromet. Da bi vatreno ostalo i nakon toga, od 22 sata će se pobrinuti grupa "Trend" i kraljica pop-dancea – Indira Forza, legendarna liderica slavne Colonie.


Jasno, prateća gastronomska ponuda neće biti svedena samo na čuvene, ali posne bakarske baškote. Što se pak tekućih pitanja tiče, ni ona neće biti rješavana na improviziran način te će se zacijelo moći popiti i pokoja čašica prave bakarske vodice. A nju ćete sigurno preživjeti. Štoviše, s užitkom doživjeti!


Bakarska noć

Bakarska noć

Foto: - / TZ Bakar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.