Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srednjoškolci s Ilovika otišli u školu preko luke Mrtvaška

24.11.2021.

13:31

Autor: Neva Funčić

Foto: Spasimo Otok Ilovik (preuzeto s Facebooka)

Foto: Spasimo Otok Ilovik (preuzeto s Facebooka)

Foto: - / -

Nema mira na Iloviku: rano jutros u luci Mrtvaška grupa zaštitara pokušala je spriječiti iskrcaj mještana. To im nije uspjelo, pa su se povukli, a djeca su se iskrcala i otišla u srednju školu u Lošinj.

Mještani javljaju i da je uklonjen metalni kavez s mula u luci Mrtvaška na otoku Lošinju, te da se na gatu vijori hrvatska zastava.

Otočanin i glasnogovornik Mjesnog odbora Ilovik Ladislav Radoslović je jutros u programu Radio Rijeke rekao da nažalost nema pomaka u pregovorima o zahtjevima mještana i prilagodbi projekta gradnje nove luke Mrtvaška.

Radovi na izgradnji vrijedni 81 milijun kuna trebali bi trajati dvije godine, a mještani za to vrijeme traže koridor za prolazak učenika i hitnih slučajeva, kao i da se dio gata, koji je planiran u visini od dva metra, snizi i prilagodi pristajanju manjih brodica.

Iako je Županijska skupština Primorsko-goranske županije usvojila zaključak da se dogovori rješenje sukladno potrebama otočana, to se još nije dogodilo, rekao je Radoslović te dodao da zahtjevi otočana ne poskupljuju projekt, jer ne koštaju ni kune. Poslušajte razgovor:

Radoslović: Ilovik danas, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.