Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sretan vam Dan državnosti

30.05.2022.

12:58

Autor: Radio Rijeka

Croatia celebrates Statehood Day

Croatia celebrates Statehood Day

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Dan državnosti obilježava se na obljetnicu utemeljenja prvog demokratski i višestranački izabranog Sabora koji je formiran 30. svibnja 1990. godine. 

Tim je povodom premijer Andrej Plenković uputio čestitku građanima. U njoj, uz ostalo, stoji da će Hrvatska uvijek biti uz svoje branitelje, heroje koji su, suprotstavivši se velikosrpskoj agresiji, podnijeli najveću žrtvu i svoje živote neizbrisivo utkali u naš povijesni put te u temelje samostalne i neovisne Hrvatske.


I izaslanstva Primorsko - goranske županije i Grada Rijeke položili su vijence na spomen obilježja, počevši od Aleje poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju na Drenovi, na Mostu hrvatskih branitelja na Delti te na Spomeniku poginulim braniteljima na Trsatu. 


Tom prilikom poručeno je danas u Rijeci kako je na svima nama odgovornost očuvati životima izborenu slobodu, a to znači poduzimati sve kako bi vratili razum, toleranciju, razumijevanje svoje i poštivanje tuđe slobode.

Galerija
polaganje vijenaca u Rijeci, Foto: -/Grad Rijeka
obilježavanje Dana državnosti u Rijeci, Foto: -/Grad Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.