Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sretna nova! Riječki doček i riječka 2020. godina

31.12.2019.

14:29

Autor: Nina Deranja / HRT Radio Rijeka

Prošlogodišnji doček u Rijeci (Foto: Pixsell)

Prošlogodišnji doček u Rijeci (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Svake godine nekoliko tisuća ljudi bira Rijeku za svoju omiljenu polazišnu točku s koje rado kreću u novu godinu, novu sreću, nove želje i planove. I ove godine najveća zabava bit će na dvije lokacije - na Korzu i na Trsatskoj gradini.

2020. godina će tradicionalno biti dočekana dijeljem zemlje na trgovima pod vedrim nebom, ali riječki doček ima posebnu dimenziju jer nova godina aktivira riječku titiulu Europske prijestolnice kulture.

Nadolazeću godinu, kaže gradonačelnik Vojko Obersnel, zasigurno će obilježiti aktivnosti vezane uz titulu Europske prijestolnice kulture. "Sve počinje 1. veljače, a nastavlja se kroz realizaciju preko 600 projekata. Događaj je značajan jer će stvoriti jednu potpuno drugačiju sliku o Rijeci", rekao je Obersnel.

Na Trsatskoj gradini već je u podne uz vilenjake, mađioničare i balone upriličen doček nove godine za najmađe, a za one nešto starije večeras nastupaju Klapa Nevera i DJ Šošo. Na Korzu će Riječane u novu godinu uvesti Nikolina Tomljanović, Nina Badrić i Dubioza Kolektiv. Poslušajte prilog Nine Deranje:

Nova godina u Rijeci, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.