Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stadion u Delnicama: zbog grešaka u prošlosti, opet potrebna obnova

28.03.2016.

09:23

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog klimatskih uvjeta Delnice su godinama bile mjesto u koje su sportaši rado dolazili na bazične pripreme, no da bi tako i ostalo, nužna su ulaganja u modernizaciju sportskih objekata. Lani se ulagalo u poboljšanje infrastrukture gradskog klizališta.

Potrebno je unaprijediti i dvoranu s bazenom, a žarišni je problem i dalje delnički nogometni stadion, gdje je nužna cjelovita rekonstrukcija. Gradska uprava je prije deset godina ishitreno i neuspješno pokušala sanirati nogometni travnjak u Delnicama, pa je detaljnu pripremu cjelovite rekonstrukcije stadiona ovaj put preuzela tvrtka Goranski sportski centar, koja najavljuje skori dovršetak idejnog rješenja. "Vrijednost radova se procjenjuje na oko 16 milijuna kuna. Time bi bila obuhvaćeno proširenje i rekonstrukcija nogometnog travnjaka, izgradnja atletske staze. Planira se uređenje rasvjete, svih popratnih prostorija, ponajprije svlačionica, te natkrivene tribine za oko 900 gledatelja. Još nije definirano hoće li biti postavljena prirodna ili umjetna trava, što će se naknadno odlučiti", kaže djelatnik tvrtke Damir Majnarić kaže.

Posao projektne pripreme podupire Primorsko-goranska županija, no da ukupni iznos za cjelovitu izvedbu rekonstrukcije nije moguće osigurati odjednom, već sada je svjestan direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič. "Ono što smo željeli osigurati i ono na čemu radimo jest fazna izvedba projekta. To znači da će se cjelovita rekonstrukcija odvijati u nekoliko etapa, kako bi sve bilo financijski prihvatljivije", rekao je. Greške iz prošlosti ne bi se smjele ponavljati, jer ovaj je put projekt rekonstrukcije stadiona u Delnicama povjeren uglednom arihetktu Siniši Zdjelaru, projektantu nogometnog kampa Rujevica te stadionskog kompleksa Kantrida.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.