Hrvatski radio

Radio Rijeka

Staničić: Ideološke teme prioritet su Obersnelove neodgovorne retorike

20.04.2017.

14:54

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke Kristijan Staničić osvrnuo se na izjave gradonačelnika i kandidata Vojka Obersnela (SDP) s potpisivanja koalicijskog sporazuma za izlazak na izbore u Rijeci, ustvrdivši da Obersnel nastavlja s neodgovornom retorikom namećući ideološke teme kao prioritet.

Kristijan Staničić poručio je da neće nasjesti na takvu retoriku i pozvao Vojka Obersnela na sučeljavanja oko bitnih tema za Rijeku, a to su otvaranje radnih mjesta, jačanje poduzetništva i modernizacija gradske uprave.

HDZ-ov kandidat kaže da ne vidi konzervativnu revoluciju, koja se spominjala na potpisivanju koalicijskog sporazuma SDP-a s partnerima u utorak. Stvaraju se izmišljeni neprijatelji, a građani se ne trebaju toga plašiti, niti imaju razloga za to, naglasio je. "Na taj način Obersnel skreće pažnju s bitnih tema i produbljuje podjele u društvu. Građanima je dosta te tematike i oni žele znati što će se ubuduće raditi u Rijeci te kako će bolje živjeti", kazao je Staničić.

Komentirajući novouspostavljenu koalicijsku suradnju SDP-a s PGS-om, koji je bio jaka oporba tijekom proteklih 16 godina, Staničić je ocijenio da je riječ o čistoj političkoj trgovini i izrazio uvjerenje da to građani neće prihvatiti. U pitanju su uski osobni interesi dojučerašnjih protivnika, pri čemu su se Obernsel i sadašnji kandidat za njegova zamjenika Nikola Ivaniš (PGS) godinama medijski i politički prepucavali i sukobljavali, podsjetio je.

Staničić će naglasak svoje kampanje staviti na poduzetništvo, otvaranje radnih mjesta i sve što može biti na dobrobit građanima te će se boriti konkretnim programima i rješenjima. Zalagat će se za stvaranje pozitivnog i stabilnog poslovnog okruženja, otvaranje poduzetničke zone u Rijeci, povećanje kapaciteta znanstveno-tehnološkog parka i smanjenje prireza s 15 na 12 posto do 2020. godine.

Obersnel je na potpisivanju koalicijskog sporazuma SDP-a, PGS-a, IDS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista - stranke rada i SDSS-a u utorak izjavio da je pozvao svjetonazorski bliske stranke na suradnju kako bi predstavljali branu "konzervativnoj revoluciji" i vraćanju u prošlost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.