Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stanovnici Malinske rekli ne žici u Haludovu!

08.11.2018.

10:13

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Stanovnici općine Malinska sinoć su rekli ne zatvaranju obale i stavljanje šetnice u zatvorenu koncesiju ispod bivšeg hotelskog kompleksa Haludovo, na kojem armenski biznismen Ara Abramyan planira izgraditi hotelski resort s pet plus zvjezdica.

Kako će izgledati buduće Haludovo? Brojni Malinskari mogli su to vidjeti na sinoćnjoj prezentaciji idejnog projekta budućeg resorta, koji je predstavila arhitektica Martina Gudac iz Rijeke. Investitor planira izgraditi 6 hotela i 2000 ležajeva, u koji bi uložio između dvije i tri stotine milijuna eura.

Uvod u sinoćnju prezentaciju bio je u Zagrebu, gdje je u Ministarstvu turizma, armenski investitor zajedno s načelnikom općine Malinska - Dubašnica Robertom Antonom Kraljićem, održao sastanak na temu "Turistički projekt Hoteli Haludovo, Malinska", na kojem su bili i predstavnici pojedinih ministarstava, državnih agencija i Primorsko-goranske županije.

Zanimljivo je da se po prvi puta, od kako je prije 18 godina postao vlasnik Haludova, nazočnima obratio i Ara Abramyan, istaknuvši velike probleme s prostorom Haludova. Kupio ga je, ali se na kraju ispostavilo da se na cijeli prostor nije uknjižio, jer katastar pokazuje drugačije vlasničke udjele.

Nazočnima se obratio općinski načelnik Kraljić, rekavši da je stajalište Općine Malinska-Dubašnica poznato i da stanovnici Malinske nisu za koncesiju potpuno zatvorenog tipa, dok predmet rasprave jedino može biti zatvorena koncesija na dijelu obale ispod resorta. Investitor inzistira na koncesiji u dužini od jednog kilometra, koju bi koristili samo gosti hotelskog kompleksa.

No, najvjerojatnije zbog različitih stajališta građana općine Malinska te investitora, ovaj projekt i nakon 18 godina bit će na čekanju. Dokaz tome je i odlazak Abramyana s prezentacije nakon više od dva sata rasprave s građanima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.