Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:55 / 06.11.2019.

Autor: Nina Deranja

Stečajni postupci u Uljanikovim društvima postaju sve veći problem 3. maja

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Stečajni postupci što se vode u Uljanikovim društvima postaju sve veći problem 3. maja - to će u petak biti tema sastanka trećemajaca, Uprave i sindikata sa stečanjim upraviteljima i ministrom gospodarstva.

U riječkom brodogradilištu trenutačno je zaposleno 749 radnika, 200 ih je na čekanju jer iz Pule zbog vjerovnika nije krenuo nedovršeni tanker Santiago.

Dobra vijest je da se u Rijeci gradi brod za kanadskog naručitelja jer je konačno, iako s gotovo mjesec dana kašnjenja, s HBOR-om potpisan ugovor za kredit od 26 milijuna eura, rekao je danas na sjednici županijskog Gospodarsko socijalnog vijeća direktor "3. maja" Edi Kučan i upozorio da je po broju vjerovnika i situaciji u koju je riječko brodogradilište dovedeno, "3. maj" bio mali Agrokor.

Glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u "3 .maju" Juraj Šoljić podsjetio je da su za oporavak "3. maja" od traume koju je prevladao neophodni transparentni odnosi bez "šumova u kanalu", povjerenje i otvorena komunikacija. Evo što su danas na sjednici županijskog Gospodarsko socijalnog vijeća rekli Šoljić i Kučan: