Hrvatski radio

Radio Rijeka

Step Ri 10 godina razvija riječko tehnološko poduzetništvo

23.12.2018.

15:46

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Tehnološko poduzetništvo je teško, izazovno, ali bez njega nema razvoja. Znaju sve to jako dobro u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci koji je obilježio deset godina rada uz popunjene kapacitete.

znanstveno-tehnologijskom parku riječkog sveučilišta su istovremeno i zadovoljni i nezadovoljni jer od sredine ovoga tjedna kapaciteti su im popunjeni 100 posto, ali to znači da ne mogu primiti niti jednog novog korisnika - a to nije baš dobro, jer novih ideja i novih potreba uvijek ima. 

Naš posao je da stvaramo uvjete za rast i razvoj dobrih ideja, bilo početnika, znanstvenika, poduzeća koji žele rješavati probleme za tržišta Hrvatske, ali i cijelog svijeta, naglašava direktor Stepa Ri Boris Golob.

Stanari riječkog Stepa izvezli su 200 milijuna kuna usluga, odnosno 17 puta više no što je investirano u Step Ri. Samo u posljednjih pet godina 841 poduzetnik, znanstvenik, početnik ili poduzeće koristili su savjetodavne usluge Stepa kroz jednokratke savjete ili višemjesečne programe razvoja proizvoda i usluga.

Među korisnicima je Hrvoje Lasić, jedan od rijetkih koji je u složenom tehnološkom svijetu odlučio tržištu ponuditi i hardver i softver. Osim što je u Stepu dobra klima, Lasić ističe da je dobio dobar paket savjeta o zaštiti intelektualnog vlasništva i stavljanju proizvoda na tržište.

Kjara Divjakinja je korisnica programa CERIecon Playparka, a to znači da su ona i partner u PortHopu poduzetnici-početnici. Pod krovom Stepa na trsatskom Kampusu, čije prostore i usluge koriste besplatno, razvijaju aplikaciju za buking svih vezova na Jadranu.

Bez obzira pomažu li početnicima ili nude uslugu velikim tvrtkama kao odskočna daska za ulazak u regiju, znanstveno-tehnologijski park riječkog sveučilišta dobro radi. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.