Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stigao inkubator za životno ugroženu novorođenčad

05.12.2016.

12:02

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za životno ugroženu novorođenčad, INA je Klinici za pedijatriju riječkog KBC-a darovala najsuvremeniji inkubator za intenzivnu njegu vrijedan 150 tisuća kuna. Uređaj mjeri temperaturu, koncentraciju kisika i vlage te izolira novorođenče od infekcije.

Na donaciji se zahvalio ravnatelj KBC-a Davor Štimac naglasivši da će inkubator zajedno s cijelom Dječjom bolnicom na Kantridi biti premješten u novu Kliniku za majku i dijete što se gradi na Sušaku i trebala bi biti izgrađena za tri godine.

Donaciju je predstavnicima KBC-a uručio član Uprave INE Ivan Krešić, a rekao je da se na Kantridi liječe mali bolesnici iz čak tri županije: Istarske, Ličko-Senjske i Primorsko -goranske, pa ga tim više raduje što INA može pomoći najmlađim i najosjetljivijim pacijentima - novorođenčadi. Donacija što je danas predana Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, četvrta je od šest donacija koje INA ove godine daruje pedijatrijskim odjelima diljem Hrvatske.

Poslušajte izjavu ravnatelja Štimca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.