Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stigla je jesen i donijela oblake, kišu, zahlađenje...

23.09.2015.

10:25

Autor: Josip Krmpotić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno u 10 sati i 20 minuta počela je jesen - godišnje doba koje obično obilježava puno promjenjivoga vremena uz puno više, ali i prve snjegove u gorju. Potrajat će do 22. prosinca, kada nastupa zima.

Jesen uobičajeno donosi i prijelaz s ljetnoga na zimsko računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag, čime počinje i obaveza vožnje s upaljenim svjetlima tijekom cijeloga dana.

Treće godišnje doba počelo je, barem u Rijeci, u skladu s očekivanjima - prvo jesenje jutro obilježava oblačno, tmurno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove. Jutrošnje temperature su zapravo i pravi nagovještaj jeseni - na Zavižanu i u Gospiću izmjereno je 8 stupnjeva, dok su Rab i Senj imali ugodnih 20, uz poprilično južine.

I do kraja dana bit će oblačno, ponegdje s kišom i pljuskovima, osobito u noći kada je moguća i grmljavina. Umjereno jugo, ponegdje u Kvarneriću i umjereno jako, more će učiniti umjereno valovitim, a u noći će vjetar okretati na buru, ponegdje i vrlo jaku. Temperature zraka uz more će biti uglavnom od 22 do 25, u Gorskom kotaru i Lici između 18 do 22 stupnja.

Znamo da će jesen trajati do 22. prosinca u 5:48 kada će je zamijeniti zima, a kakva će biti - tek ćemo vidjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.