Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stiglo blago osvježnje, slijede pljuskovi s grmljavinom i neverini

16.08.2015.

10:13

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć i noćas uz nešto kiše pale su i temperature zraka na širem riječkom području. Značajnija promjena vremena očekuje se prema kraju dana. Nestabilno i hladnije vrijeme pratit će nas cijeli sljedeći tjedan.

U nedjelju u 8 sati u Rijeci su izmjerena 23 stupnja, a najniža noćna temperatura bila je 20 stupnjeva. To je posljedica pritjecanja vlažnoga i hladnog zraka sa sjeverozapada, koje ćemo tijeom dana sve jače osjetiti.

Jučer je temperatura zraka u Rijeci dosegnula 34 stupnja, a blago osvježenje donijela je kiša što je pala sinoć i noćas. Količine su različite: u Rijeci tek četiri litre po četvornom metru, u Kukuljanovu osam, Malom Lošinju 17, Gospiću 22 i najviše, 46 litara kiše u 24 sata palo je u Ogulinu.

Promjena vremena bit će izraženija prema kraju nedjelje, čiji bi veći dio mogao proći uz dosta sunca i temperature koje vjerojatno neće prijeći 30 stupnjeva. Poslijepodne i navečer očekuju se pljuskovi s grmljavinom, a mogući su i neverini.

Sličnim tipom vremena, ipak uz osjetno niže temperature, počet će i novi tjedan. I dalje nestabilno, ali uz manje kiše, očekuje se i u utorak. U srijedu navečer slijedi razvedravanje, četvrtak će ponovno donijeti i nešto više temperature, ali sve do kraja tjedna ne vidi se potpuno stabilno vrijeme, prognozira meteorologinja Danijela Vlašić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.