Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stiglo najavljeno zahlađenje - minusi diljem Hrvatske

25.02.2018.

07:50

Autor: Boris Kanazir

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Val hladnoće koji su proteklih dana najavljivali meteorolozi stigao je u naše krajeve! Temperature su u minusima diljem Hrvatske, ponegdje pada i slab snijeg. Promet duž jadranske obale i prema unutrašnjosti i dalje ometa vrlo jaka bura.

Najniža temperatura u Hrvatskoj jutros u 7 sati izmjerena je na Zavižanu: -17 °C. Parg kod Čabra je na -12, samo stupanj više u Delnicama, 10 stupnjeva ispod nule imaju Crni Lug i Plitvička jezera, Kukuljanovo je na -6, u Senju -5, Pazin -3 °C. Rijeka, Krk i Bakar jutros su na -3, stupanj toplije je u Crikvenici, Malinskoj i Opatiji. Jedan stupanj ispod nule mjere Pula, Poreč i Pag, dok su u plusu samo Rab s jednim te Mali Lošinj s dva stupnja iznad nule.

I nedjelju će, najavljuju meteorolozi, obilježiti vrlo niske temperature i jak vjetar. Ponegdje se očekuje nešto snijega, ali ne bi ga trebalo biti u velikim količinama kao proteklih dana. Ipak, očekuju se novi problemi u prometu, kojih i ovoga jutra ionako već ima poprilično...

Za sav promet bura je zatvorila Jadransku magistralu južno od Novog Vinodolskog, a zbog oštećenja bukobrana ne može se autocestom A7 između Hreljina i Šmrike u smjeru Rijeke. Potpuno je zatvorena i autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja.

Samo osobni automobili mogu autocestom A6 Rijeka - Zagreb od Čavli preko Kikovice do Delnica, autocestom A7 između Drage i Šmrike, Jadranskom magistralom od Bakra do Novog Vinodolskog. Krčki most zatvoren je za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Zimski uvjeti i dalje vrijede na većini cesta u Gorskom kotaru, zabrana je za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom. Tako ni danas nema slobodnoga pravca za teretnjake s mora prema unutrašnjosti i obrnuto.

Prekinute su trajektne linije Lopar - Valbiska, Prizna –Žigljen i Stinica-Mišnjak, ne plove ni katamarani Novalja - Rab - Rijeka te Mali Lošinj - Cres - Rijeka. Trajekt na liniji Brestova – Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila teža od 3 tone.

Stanje u prometu i preporuke vozačima redovito pratite na mrežnim stranicama Hrvatskoga autokluba!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.