Hrvatski radio

Radio Rijeka

Štimac: Imamo 13 oboljelih, žena iz Gospića na respiratoru

16.04.2020.

16:41

Autor: Ivan Ribarić

Foto: KBC Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: - / -

Na Klinici za infektologiju KBC-a Rijeka imamo 12 bolesnika, međutim tijekom noći iz Opće bolnice Gospić dovedena je pacijentica koja je sada na respiratoru, odnosno smještena je u respiracijskom centru, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Tome dodajmo kako je opatijska tvrtka "Vocalis" donirala KBC-u Rijeka neophodnu medicinsku opremu vrijednu 780 tisuća kuna. Kako bi se poboljšala kvaliteta liječenja pacijenata oboljelih od koronavirusa, osigurani su visokosofisticirani uređaji - respirator te monitor vitalnih funkcija i infuzijske pumpe (40 komada). 

Okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo, znače jasnu činjenicu da je zdravlje najvrjedniji resurs koji posjedujemo i kojem svi težimo, a ovo je jedna situacija koja povezuje i pokazuje želju mnogih ljudi da pomognu bolničkom sustavu. Mi smo uistinu zahvalni svim donatorima, kako velikim korporacijama tako i onima koji organiziraju male akcije, ali s velikim srcem", istaknuo je ravnatelj Davor Štimac.

Što je sve rekao ravnatelj riječkog KBC-a poslušajte ovdje:

Davor Štimac KBC Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.