Hrvatski radio

Radio Rijeka

Štimac: riječki KBC prvi po prihodu i kvaliteti usluge

18.12.2015.

17:08

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sanacijski upravitelj KBC Rijeka Davor Štimac na svečanoj je sjednici bolničkog Stručnog vijeća istaknuo da su ostvareni znatno bolji poslovni rezultati do sada u ovoj godini nego prošle godine, te da je svaki mjesec završen s pozitivnim financijskim rezultatom.

U 11 mjeseci ove godine ostvaren je prihod od 820 milijuna kuna, a u istom razdoblju prošle godine 579 milijuna. To je ostvareno uz povećanje troškova lijekova za 13 posto, pri čemu je potrošnja skupih lijekova ostala na dotadašnjoj razini, rekao je Štimac. Ove su godine smanjene stope bolovanja i liste čekanja, otvorene su dislocirane ambulante, skraćena je hospitalizacija, a povećana je popunjenost bolničkih kapaciteta za 10 posto i sad iznosi 75 posto. Zaustavljen je odljev liječnika u inozemstvo i povećan interes liječnika iz drugih dijelova Hrvatske za dolazak u ovaj KBC, naveo je Štimac. Također, ulaže se u objekte i riješen je problem parkinga u krugu KBC-a, dodao je.

Priprema se gradnja objekata prve faze nove sveučilišne bolnice, čija je izgradnja glavni strateški cilj. Izravnava se teren i ruše derutni objekti, nakon čega će se raspisati natječaj za građevinski iskop, što bi trebalo učiniti tijekom sljedeće godine. Početak gradnje objekata za ginekologiju i porodništvo, centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, odnosno barokomore, višeetažne garaže i nekoliko drugih objekata očekuje se krajem sljedeće godine, rekao je Štimac. Na svečanoj sjednici Stručnog vijeća uručeni su darovi zaposlenicima KBC-a koji su u 2015. godini stekli uvjete za odlazak u mirovinu.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.