Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka je u proteklih 27 godina iz proračuna izdvojila oko 30 milijuna kuna za stipendije

17.12.2021.

13:42

Autor: Josip Krmpotić

prijem za stipendiste

prijem za stipendiste

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

U vijećnici Grada Rijeke održan je prijem za 22 stipendista koji su diplomirali tijekom akademske 2020./2021. godine. Grad Rijeka je u proteklih 27 godina osigurao 3 521 stipendija izdvojivši iz proračuna pritom oko 30 milijuna kuna. 

Već sljedećega tjedna Grad će potpisati ugovore o stipendiranju za 66 novih stipendista, 40 studenata i 26 srednjoškolaca, nadajući se da će uloženo vrlo brzo biti i vraćeno, točnije da će dobar dio riječke mladosti ipak ostati i graditi bolju budućnost grada koji teče.


Za novu školsku i akademsku godinu Rijeka je iz proračuna izdvojila milijun i 140 tisuća kuna, što uključuje stipendiranje još 130 mladih Riječana, darovitih studenata, ali i srednjoškolaca.

prijem uz pjesmu

prijem uz pjesmu

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Na popisu vrijednih našli su se magistri i magistrice kemijskog inžinjerstva, psihologije, nautike, molekularne biologije, pedagogije, farmacije, rehabilitacije, filozofije pa čak i glume i medija. 


S jednim od stipendista, možda i budućim kolegom Ivanom Rafaellijem razgovarali smo pri kraju današnje svečanosti. Poslušajte razgovor:

Stipendist-glumac Ivan Rafaelli

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.