Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stipendije budućim pomorcima kao poticaj i lakši put do posla

16.12.2015.

16:32

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Pomorskom fakultetu u Rijeci učenici pomorskih škola u Bakru i Malom Lošinju te studenti riječkoga fakulteta dobili su stipendije koje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture dodjeljuje od 2006. godine.

Na ovogodišnji natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju u pomorskim zvanjima pristiglo je ukupno 350 prijava, a stipendiju je dobilo njih 151. U Primorsko-goranskoj županijii stipendije je dobilo 79 učenika Pomorske škole Bakar i Ambroza Haračića iz Malog Lošinja te studenti riječkog Pomorskog fakulteta.

Ugovore o stipendiji uručio im je na današnjoj prigodnoj svečanosti na riječkom Pomorskom fakultetetu zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko AntešićOd 2006. godine, otkad se uvedene stipendije za pomorska zvanja, resorno je ministarstvo izdvojilo 34,1 milijun kuna.

Osim za poboljšanje socijalnog statusa, stipendije su važne i kao motivacija mladima da se školuju za pomorska zanimanja, kasnije i da lakše pronađu posao. Poslušajte što kaže Antešić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.