Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stipendije za buduće pomorce

18.12.2013.

16:46

Autor: Branka Malnar / Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenicima i studentima pomorskih zvanja danas su na riječkom Pomorskom fakultetu dodijeljene 23 stipendije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ugovore za dodjelu stipendija potpisalo je 13 učenika Pomorske škole u Bakru, četiri učenika Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju te šest studenata riječkoga Pomorskog fakulteta.

U ovoj školskoj i akademskoj godini dodijeljeno je ukupno 60 stipendija, od kojih 48 primaju učenici srednjih pomorskih škola, a 12 stipendija redovni studenti pomorskih fakulteta.

Pojedinačna stipendija iznosi 800 kuna mjesečno za učenike i 1200 kuna za redovite studente. Sada stipendije prima ukupno oko 400 učenika i studenata koji se školuju za pomorska zanimanja.

Zamjenik ministra Zdenko Antešić istaknuo je kako se stipendije daju da bi se mladi mogli školovati za tradicionalna pomoračka zanimanja. Ministarstvo pomorstva od 2006. do danas stipendiralo je više od 600 budućih pomoraca, a od Nove godine pomoći će im u obavljanju vježbeničke prakse, rekao je Antešić na današnjoj svečanosti. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.