Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stiže toplinski udar: temperature do 36 stupnjeva, u hladu!

10.07.2016.

12:24

Autor: Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Toplinski udar koji najavljuju meteorolozi stiže u Hrvatsku, a danas su već u 10 sati u nekim dijelovima zemlje izmjerene temperature zraka više od 30 stupnjeva. Vruće će biti u cijeloj Hrvatskoj, no za riječko područje postoji posebno upozorenje.

Početkom idućeg tjedna, a posebice u utorak, postoji velika opasnost od toplinskog udara na području Karlovca, Rijeke i Dubrovnika, a temperature će biti i više od 36 stupnjeva - u hladu.

Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu upozorili su kako je zbog visokih temperatura i izrazito teških meteoroloških uvjeta porastao broj hitnih medicinskih intervencija pa pozivaju građane da se drže preporuka Ministarstva zdravlja o postupanju pri zaštiti od vrućine. Svima koji ne moraju izlaziti preporučuje se da ostanu u zatvorenim i prema mogućnosti rashlađenim prostorijama te da izbjegavaju izlazak u najtoplijem dijelu dana. Djeca, trudnice, starije osobe te srčani bolesnici i bolesnici oboljeli od šećerne bolesti trebali bi izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.