Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Liku stižu tisuće hodača - Hrvatski Festival Hodanja upisan na svjetsku kartu IML-a!

30.08.2022.

10:46

Autor: Radio Rijeka

zabava i sport

zabava i sport

Foto: Festival hodanja Lika / -

Četvrto izdanje Hrvatskog Festivala Hodanja i ove godine u prvom vikendu rujna u Gospiću i Otočcu.

Velika sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja ove godine održat će se pod kapom IML (International March League) obitelji.


Nakon višegodišnjih napora manifestacija je ostvarila svjetsko priznanje upisivanjem u godišnji kalendar IML-a i u Liku stižu njihovi članovi iz cijelog svijeta.


Četvrto izdanje još jednom se održava početkom rujna, dok su prijave za hodanje 3. i 4. rujna, krenule pristizati mnogo, mnogo ranije.


Broj zemalja iz kojih sudionici dolaze svake se godine povećava, a ove godine organizatori očekuju oboriti i vlastita očekivanja.


Manifestacija kreće iz Otočca već omiljenim stazama Gacke, i nastavlja se u Gospiću gdje su već markirane staze imena Tesla.


Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like i prilagođene su na način da sudjelovati mogu baš svi.


"Šetači“ će savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara u oba grada, što znači da se na Festival Hodanja prijavljuju sve dobne skupine, neovisno o kondicijskoj pripremljenosti.


Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a organizatori iz godine u godinu naglašavaju svoj poznat moto kako svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute!


Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o


Sport i zabava

Sport i zabava

Foto: Festival hodanja Lika / -

sport i zabava

sport i zabava

Foto: Fesitval hodanja Lika / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.