Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što će biti sa stadionom Kantrida, a što s bazenom na Školjiću?

12.01.2023.

14:03

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Stadion Katrida

Stadion Katrida

Foto: Nikolina Gerek / HRT

U emisiji "Grad i Vi, dragi vi", ovog četvrtka tema je bila ulaganje u sport u Rijeci, a gost Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.


Premijer Andrej Plenković nedavno je izjavio kako će država jače ulagati u stadione u Hrvatskoj, pa nas je zanimalo što će biti s Kantridom. 


Pročelnik Zdravko Ivanković kaže kako je vlasnik samog stadiona i zemljišta na kojem se nalazi Grad Rijeka, ali da do gradnje ima jako puno stepenica i da tamo sami stadion ne bi bio isplativ investitorima ni Gradu, pa da se tu planira veći projekt koji bi bio samoodrživ. Grad sam nema dostatne financije za takav projekt. 


"Željno isčekujemo investitora za Kantridu koji bi se pojavio s dobrim planom i dovoljnim financijama za takvu priču". 


Ivanković se nada da će na krilima novih investicija u lučkom, turističkom i hotelskom dijelu možda Rijeka postati interesantna i za takav jedan prateći objek koji je nužan uz nogometni stadion. 


" U jednom trenuku bili smo vrlo blizu ostvarenju gradnje tog stadiona, no taj investitor je izašao iz našeg vidnog polja", kaže Ivanković. 


Kao i svakog četvrtka u 11:15 slušatelji imaju priliku čuti nešto više o gradskim temama ali i postaviti svoja pitanja telefonskim pitanjem, pa su to činili i danas. 


Među pitanjima bilo je i ono o renovaciji bazena na Školjiću, a Ivanković je rekao da postoje prekrasni Bazeni Kantrida na kojima se pripremaju brojne svjetske reprezentacije, pa misli da će bazen na Školjiću teško zaživjeti u onom smislu u kojem je funkcionirao, ali ne isključuje mogućnost drugačije namjene cijelog dijela uz Rječinu. 


Poslušajte cijelu emisiju:


"Grad i Vi, dragi vi" o sportskim ulaganjima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.