Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sto godina veslanja u Rijeci - na Korzu izložba o veslačkom klubu "Jadran Rijeka"

28.02.2022.

12:14

Autor: Josip Krmpotić

Sto godina VK Jadran Rijeka

Sto godina VK Jadran Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Na postamentima na Korzu otvorena je izložba pod nazivom "Veslački klub Jadran Rijeka- "1922. - 2022." povodom obilježavanja 100 godina kluba koji je tokom stoljeća odgojio brojne generacije uspješnih sportaša.

Prvih sto godina treba doživjeti, a upravo to doživljavaju i suvremenici su stotog rođendana Veslačkog kluba "Jadran Rijeka"- sljednika klubova "Rožnica", "Uskok" i "Vila" osnovanih na Sušaku početkom 20. stoljeća.Tijekom tih 100 godina kroz klub je prošlo nekoliko tisuća djece i mladih iz Primorsko-goranske županije.


Danas su puni elana i pozivaju vas da obiđete njihov Dom na Delti ili pak da ove subote, 5. ožujka, pogledate što se sve čini na otvorenom prvenstvu Hrvatske na ergometrima u Centru Zamet koga redovito obilaze i u svijetu poznata braća Sinković. Velika fešta bit će u prosincu, kada bi se trebala ukazati i monografija o prvih sto godina, a na postamentima na Korzu danas je postavljena i otvorena izložba o sto ljeta kluba koji živi s gradom poklanjajući mu najbolje što ima, a to su mladi i zdravi ljudi. Upravo tu ekipu na Korzu je, u predahu veslanja, zaustavio Josip Krmpotić:


Sto godina VK Jadran Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.