Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što je sve ove godine izašlo iz karnevalskih laboratorija?

15.02.2015.

08:07

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je vodilo k tome: točno u podne kreće povorka 32. Riječkog karnevala. I ove je godine sastav međunarodni, a deset tisuća sudionika u 113 grupa, s 80 alegorijskih kola prolazit će središtem Rijeke do večeri.

Inozemni gosti stigli su iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije i SAD-a , a 12 grupa stiglo je iz udaljenijih dijelova Hrvatske. Uz to, grupa studentske udruge AIESEC sastoji se od brojnih članova iz raznih europskih zemalja.

Završetak će označiti Meštar Toni koji će ključeve grada vratiti gradonačelniku Vojku Obersnelu, te grupa  Pom-F-Ri, koji će po završetku povorke, na Adamićevom gatu presuditi Pustu Švici Frankiću i spaliti ga na moru u akvatoriju riječke luke.

Završetkom „službenog“ dijela, zabava ne prestaje, već se seli u riječke kafiće, klubove i Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta, a na pozornici na Korzu prisutne će zagrijavati grupa Venus.

Ako ne možete doći na Korzo, povorku je moguće pratiti iz svih krajeva svijeta, izravnim prijenosom na Kanalu Ri, te posredstvom tvrtke Multilink webcastom na službenoj stranici Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr, a od ove godine i na YouTube kanalu Karnevala.

Radio Rijeka u Maškaranom maratonu izravno prenosi povorku tijekom cijelog njezinog trajanja.

Posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 32 stranice u Novome listu u ponedjeljak 16. veljače, a propušteno će se moći nadoknaditi i putem reportaže koja će se emitirati u utorak 17. veljače u 21 sat na HTV2. 

Pročitajte raspored grupa, pogledajte kojim će ulicama prolaziti povorka ili doznajte više o prometnom karnevalskom rješenju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.