Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što je u Rijeci i na širem riječkom području činila listopadna kiša

25.10.2020.

11:54

Autor: Josip Krmpotić i Vladimir Jurić

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Foto: - / -

Klana je s 93 litre po metru kvadratnom rekorder jučerašnjeg, kišom izuzetno bogatog, dana na širem riječkom području. Slijede Silba sa 71 litrom, Rijeka u kojoj je izmjereno 65 litara po metru kvadrtanom, a samo litra manje izmjerena je na Zavižanu.

57 litara palo je u Crnom Lugu, na Rabu 52 llitre, Delnice i Krk zabilježili su istu količinu od 44 litre, 41 litra pala je u Malom Lošinju, Pagu i Senju dok je 38 litara po četvornom metru zabilježeno u Bakru.

Već sad je izvjesno, potvrđeno je u Pomorskom meteorološkom uredu u Rijeci, da će listopad biti rekordan po količini kiše na otocima Rabu i Krku, a u Senju bi mogla biti upisana i povijesno rekordna količina od kad je mjerenja, od 1948. godine.

Klana je s 93 litre po metru četvornom definitivni pobjednik jučerašnjeg dana za šire riječko područje. No za razliku od prije tri godine, kada je ovo općinsko središte poplavilo, ovog puta sve je proteklo bezbolno i bez ozbiljnih šteta.

Načelnica općine Klana Željka Šarčević Grgić:

Željka Šarčević Grgić, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.