Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što je zajedničko fotogenetici, origamiju, šarenoj kemiji i fraktalima?

13.04.2016.

18:12

Autor: Branka Malnar, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Znanost i umjetnost su tema 14. festivala znanosti što će se održati od 18. do 22. travnja. U Rijeci je za ovogodišnji festival pripremljeno preko 150 događanja na dvadesetak lokacija, za sve dobne skupine.

Vizual ovogodišnjeg Festivala znanosti referira se na rad Ivana Picelja, jednog od najvažnijih umjetnika 20. stoljeća u Hrvatskoj. Djelovao je i u okviru pokreta Nove tendencije koji je spoj znanosti i umjetnosti i koji je još u 1960-ima bio "izvorni hrvatski proizvod".

Fotogenička znanost, čarobna matematika, samo su neka od 150 događanja 14. Festivala znanosti u Rijeci. Posebna poveznica ovogodišnjeg izdanja sve bogatijeg programa je znanost i umjetnost.

Sve detaljnije informacije mogu se naći info štandu na Korzu te internetskoj stranici Festivala znanosti.

Radionice i predavanja održavat će se na devetnaest lokacija, a za građane posebno će biti zanimljivo okupljanje i rasprava s predavačima u Znanstvenom kafiću u Kampusu na Trsatu. 

Posebnost je što su se u Festival uključile i osnovne škole te vrtići koji se pripremaju već dva mjeseca, a svoje će radove predstaviti u tom tjednu. To kao posebnost ovogodišnjeg Festivala ističe predsjednica organizacijskog odbora dr. Vedrana Mikulić Crnković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.