Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što kada škola nema sportsku dovranu? Poligon na kojem svi mogu sve!

17.12.2015.

16:55

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovna škola Trsat u Rijeci jedna je od 120 matičnih osnovnih škola u Hrvatskoj koje nemaju potrebne materijalne, tehničke i prostorne uvjete za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Ali sada imaju Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je, uz pomoć Ministarstva zdravlja, osigurao sredstva za kupnju didaktičke opreme te ih donirao svim matičnim osnovnim školama koje nemaju sportske dvorane. U biti, riječ je o poligonu za tjelesnu aktivnost školske djece kupljenom u sklopu provedbe Nacionalnog programa "Živjeti zdravo".

Uz gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, ministra zdravlja Siniše Varge te ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, poligon u školi Trsat danas je predstavila voditeljica Službe za primicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Sanja Musić Milanović.

Milanović je istaknula da se poligon sastoji od 25 kinezioloških elemenata koji se mogu rasporediti na samo trideset metara kvadratnih. Poslije upotrebe sve se sprema u jedan sanduk. I najvažnije: djeca na tom poligonu ne osjećaju frustraciju jer na njemu svi mogu sve. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.