Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što s Kantridom? Hreljac: Grad je svoje napravio, sad je sve na investitoru

13.08.2017.

15:20

Autor: Ivan Ribarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mi smo svoje napravili, sve je sada na investitoru. Osim toga, u potpunosti održavamo postojeći glavni travnjak, kao i onaj pomoćni, iako na njima nema više toliko aktivnosti i zahtjeva kao prije, kada je tu igrala Rijeka, istaknuo je Hreljac.

Iako nogometaši Rijeke u zadnjih nekoliko godina nižu fantastične uspjehe, poput povijesnog naslova prvaka ili plasmana u playoff Lige prvaka, mnogi se i dalje pitaju što će biti s legendarnom Kantridom. I dok većina još uvijek vjeruje kako je skorašnji početak gradnje nove Kantride realan, sve više građana i navijača postaje skeptično po pitanju tog projekta.

Direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac kaže kako je grad učinio sve što je morao u protekle dvije godine te je sada sve na investitoru: Mi smo svoje napravili, sve je sada na investitoru. Osim toga, u potpunosti održavamo postojeći glavni travnjak kao i onaj pomoćni, iako na njima nema više toliko aktivnosti i zahtjeva kao prije, kada je tu igrala Rijeka. Uz travnjak, pobrinuli smo se i za neke popratne sadržaje, poput novih svlačionica za sve mlađe uzraste koji koriste Kantridu. Nove preuređene svlačionice omogućili smo i Atletskom klubu 'Kvarner', kaže Hreljac.

Glasnogovornik Armade Denis Povh tvrdi kako je vrijeme da navijači saznaju pravu istinu o projektu Kantride: Nama navijačima izgleda kao da su se u klubu olako odrekli našeg doma na Kantridi i zato nećemo prestati na svakoj utakmici podsjećati odgovorne da Rujevica nikada neće moći zamijeniti Kantridu. Želja nam je povratak pod naše stijene u ovom starom ili, ako baš treba, i novom obliku, kaže Povh.

Navijači Rijeke već su ostvarili jedan san, onaj o osvajanju naslova prvaka Hrvatske. Ovaj drugi, o skorašnjem povratku pod stijene Kantride, zasada ostaje samo pusta želja. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.