Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što se sve krade? Smrznuto meso i riba, masline i palme, cigarete

23.06.2020.

12:22

Autor: Josip Krmpotić

Vjerojatno su ukradena stabla ipak bila manja od ovih na fotografiji (Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell)

Vjerojatno su ukradena stabla ipak bila manja od ovih na fotografiji (Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell)

Foto: - / -

U redovitom policijskom tjednom izvješću o krađama dosta informacija, a krali su: smrznute proizvode, masline i palme te cigarete. Netko je krao malo po malo, ali se i u jednom potezu može otuđiti robe u vrijednosti 40-ak tisuća kuna.

Da smrznuti prozivodi, a posebno meso i riba, mogu biti izvor dobre zarade umalo se uvjerio 45-godišnji hrvatski državljanin koji je, kao zaposlenik tvrtke na području Kukuljanova, od početka siječnja pa do sredine svibnja u više navrata iz skladišta ukrao veću količinu smrznutih proizvoda. Tim krađama napravio je tvrtci u kojoj je i zaposlen materijalnu štetu od skoro 92 tisuće kuna.

Zanimljive informacije stižu i s naših otoka. Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su na području otoka Raba i Krka ukrali masline i palme te oštetili vinovu lozu i suncobrane. Na Rabu je ukradeno nekoliko maslina i palmi te su posječeni trsovi, dok je na terasi ugostiteljskog objekta u Krku nepoznati počinitelj oštetio suncobrane. Materijalna šteta je pedesetak tisuća kuna, a krađama su oštećeni 75-godišnji hrvatski državljanin i tvrtka iz Krka.

Dan antifašizma obilježili su i lopovi. Kasno navečer provaljeno je u trgovinu na benzinskoj pumpi na području Grobnika. Ukradene su cigarete i to veća količina jer je šteta koju je pretrpjela INA procjenjena na oko 42 tisuće kuna. Za strastvenim pušačem i ukradenim cigaretama policijska potraga traje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.