Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što smo učinili da skijaši ostanu na našim skijalištima?

04.01.2016.

13:48

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je isto kao i lani - traje veliki hrvatski skijaški tjedan... Austrija, Italija, Slovenija, Francuska - gore, visoko, ostat će dobra količina naših eura. Je li otišlo dvjestotinjak ili nešto manje tisuća Hrvata, i nije toliko bitno. Bitnije je da se kod nas gotovo ništa nije promjenilo.

Na Platku je danas tri stupnja ispod nule i malo vjetra, uz 30 centimetara snijega. Radi pokretna traka, organizirana je škola skijanja i iznajmljivanje opreme, a cesta je dobro očišćena, poručuju iz Goranskoga sportskog centra.

U Primorsko-goranskoj županiji, najviše je učinjeno na Platku. Uloženi su milijuni kuna, uređeno je parkiralište, staze, pokretna traka, veliki planinarski dom, ali i ljetni izletnički sadržaji. Ipak, ono najpotrebnije tek treba urediti - osigurati vodu za umjetno zasnježivanje. I trenutna situacija je pokazala da se bez toga malo može: snijeg pada, ima ga tridesetak centimetara, a za uređenje staze potrebno je najmanje 50.

Platak je najnapredniji u županijskim okvirima. U Mrkoplju se nazire dobar posao: papiri su riješeni, a uz pogled prema nebu, ondje se nadaju da će imati barem tridesetak skijaških dana. Na Petehovcu iznad Delnica snijega nema dovoljno i vučnice miruju. Rudnik kod Tršća zaboravljen je na neko vrijeme, a u Kupjaku su topom zasnježili stazu i ondje se naveliko uživa. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.