Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što sve postižu mladi s invaliditetom

02.12.2013.

10:38

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Rijeci se održava 11. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Festival je podijeljen je u dva dijela. Najmlađi sudionici, predškolci i prvašići nastupaju od 11 sati, a oni malo stariji svoj program počinju u 19 sati. Scensko rješenje, izvedbu elemenata i likovni predložak za program, pozivnicu i priznanje izradili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Voditelji programa su Isabela HujićDaria Podobnik i Oliver Landeka, uz podršku Dražena Turine Šajete.

Sudjelovat će više od 300 djece, a program festivala prati 
cjelodnevna prodajna izložba radova djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u atriju HKD-a od 10 do 18 sati. 

Sudionici festivala su Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Osnovna škola Gornja Vežica, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Centar za autizam podružnica Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Centar za rehabilitaciju Fortica – Kraljevica, Osnovna škola Kantrida, Osnovna škola Fran Franković, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj, Pomorska škola Bakar, Dom za djecu i mladež Kraljevica – Oštro, Društvo za kibernetiku psihoterapije i modna agencija Glamour Tara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.