Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:05 / 11.06.2013.

Autor: Olga Mandić / T. Petrović Čemeljić

Što Uljanik donosi 3. maju?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kojem se to tajnom laboratoriju piše kupoprodajni ugovor za 3. maj? To je pitanje postavila predstavnica radnika u Nadzornome odboru 3. maja Nada Jelinić Starčević na konferenciji za novinare koju je sazvalo Radničko vijeće uoči sutrašnjega skupa radnika, a dodatnu nervozu unio je popis 250 radnika koji su navodno tehnološki višak.

U srijedu u 13 sati 3. maju počinje skup radnika na kojemu će dobiti informacije o privatizaciji i promjenama nakon što Brodogradilište 3. maj uđe u poslovni sustav pulskog Uljanika, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Radničkoga vijeća Juraj Šoljić.

Zbog manjka informacija o promjenama koje će uslijediti nakon spajanja s Uljanikom, raste nervoza u trećemajskim pogonima, pa je jučer došlo do spontanog okupljanja ogorčenih radnika ispred upravne zgrade.

Možemo samo nagađati tko je radnicima podijelio tablice iz kojih je vidljivo da je 250 radnika iz montaže opreme tehnološki višak. Iz Uprave 3. maja priopćili su da ti podaci nisu točni, rekao je Šoljić.

Hoće li na skup doći netko iz Uljanikovoga menadžmenta ne zna se - novinarima je samo rečeno da će skup biti zatvoren za javnost. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.