Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što Zavod čini da se smanji nezaposlenost?

26.11.2013.

15:38

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Broj nezaposlenih raste iz sata u sat, od toga su polovica mladi ljudi. Što se čini da se taj gorući problem riješi, pitamo Jadranku Tomašić, predstojnicu riječkog Zavoda za zapošljavanje.

U trenutku dok ovo čitate već se povećala brojka od 356.128 nezaposlenih ljudi, što ovaj problem stavlja na vrh gorućih. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je od te brojke 50 posto osoba mlađe od 29 godina, postavlja se pitanje što radimo da zaposlimo te mlade ljude i zadržimo ih u našoj zemlji.

Predstojnica riječkog područnog ureda Zavoda za zapošljavanje Primorsko-goranske županije Jadranka Tomašić objašnjava da su odobrena sredstva iz Europske nije za iduću godinu da se tzv. Mrsićev projekt stručnog osposobljavanja mladih nastavi u idućoj godini.

Osim toga, u Zavodu najavljuju novi način pomoći mladima koristeći se novom tehnologijom i suradnjom s inozemnim Zavodima za zapošljavanje. Tomašić je imenovana je predstojnicom riječkog Zavoda u ožujku ove godine i naglašava da čini sve kako bi izmijenila dojam javnosti o Zavodu kao inertnoj instutuciji koja nezaposlenima služi samo za udaranje pečata.

Poslušajte razgovor Blanke Uzelac s Jadrankom Tomašić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.