Hrvatski radio

Radio Rijeka

07:38 / 06.03.2015.

Autor: Tatjana Sandalj

Stotinjak tisuća kuna štete u Kampusu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kampusu na Trsatu je jučer poslijepodne ukinuto izvanredno stanje, pa bi nastave danas trebalo biti. Za danas je, u zgradi sveučilišnih Odjela, predviđeno i predstavljanje projekta ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci'', a najviše štete od bure zabilježeno je upravo na tom objektu.

U petak u podne trebao bi biti predstavljen projekt vrijedan više od 180 milijuna kuna, a svečanosti bi trebao prisustvovati i predsjednik Vlade Zoran Milanović. Kako meteorolozi ipak najavljuju smirivanje bure, tako se i na Sveučilištu nadaju da izvanrednih situacija danas neće biti.

Jučer je stradao je opšavni lim na najvišem dijelu zgrade svučilišnih Odjela i dva polja fasade sjevernog dijela tog objekta. Bura je prouzročila i štetu na objektu studentske prehrane te na limenom krovu Akademije primijenjenih umjetnosti. Stradalo je i dosta stabala, a neka su potuno srušena. Najjači udar bure zabilježen na meteorološkoj stanici na krovu Građevinskog fakulteta prešao je 150 km/h.

Procjena štete još traje, ali ugrubo zaokružena je na sto tisuća kuna, rekao je rukovoditelj Tehničke službe Sveučilišta u Rijeci Žarko Dubrović u razgovoru s Borisom Kanazirom. Objasnio je da je za zgradu sveučilišnih Odjela dovršen projekt sanacije fasade te se očekuje otvaranje natječaja za izvođača radova. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.