Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stotinu najboljih hrvatskih restorana i ove godine u jednoj knjizi

22.06.2017.

10:41

Autor: Edi Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine, 22. put zaredom, u jednoj se knjizi može pronaći 100 najboljih restorana u Hrvatskoj. Knjiga je predstavljena u Rijeci, u čitaonici na Trsatu, i tim su povodom ugostiteljima čiji su restorani među 100 odabranih dodijeljene plakete "Restaurant Croatica".

Onih koji su od početka u knjizi 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata ima desetak. Mnogi vlasnici tih restorana posao su prenijeli na nasljednike, pa je prostor Hrvatske čitaonice na Trsatu ove godine bio prepun mladosti. Stotinjak je ugostiteljskih objekata ulazak u knjigu najboljih izborilo kroz četiri stupnja izbora, a obuhvaćeno je bilo 2508 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj.

Projektu koji vodi tvrtka Abisal podršku su dali Primorsko-goranska županija i Udruga hrvatskih restoratera. U knjizi su restorani predstavljeni i sa svojim receptima specijaliteta te opisom prirodnoga, povijesnoga i kulturnoga okružja. Za lakše kontaktiranje i navigaciju do restorana, na vrhu svake stranice restorana nalazi se QR kod. Osim u tiskanom izdanju na hrvatskom i engleskom jeziku, do 100 vodećih hrvatskih restorana može se doći i na internetu. Poslušajte dio atmosfere sa svečanosti:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.