Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stožer PGŽ: 18 dan prema županiji bez korone

09.05.2020.

11:39

Autor: Lea Domijan Fišter

Pripreme za ponedjeljak (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Pripreme za ponedjeljak (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U Hrvatskoj je trenutno 36 novozaraženih koronavirusom. Unatoč žarištu na Braču, epidemijska krivulja i dalje je u padu, a na području Primorsko-goranske županije 18. dan za redom nema novoboljelih. Trenutno brojimo 21 oboljelu osobu i 49 onih koji su ozdravili.

Gostujući u programu HRT Radio Rijeke načelnik Civilne zaštite PGŽ Matko Škalamera je podsjetio na dobru epidemiološku sliku i na tome prvenstveno zahvalio svima koji se pridržavaju mjera i preporuka epidemiologa i Stožera civilne zaštite.

Od ponedjeljka će raditi i kafići, a do tada nas u skupini smije biti najviše pet, uz održavanje fizičke distance, u zatvorenom dva na otvorenome jedan metar. Nismo još korona free zona pa se i dalje treba pridržavati mjera.

Od ponedjeljka će nas u skupinama smjeti biti do 10, ali to i dalje ne znači da ne treba održavati fizičku distancu. Sve preporuke treba primjenjivati i kod treniranja, na otvorenom i zatvorenom.

Najvažnija je disciplina, rekao je Škalamera te dodao da za sada inspektori Državnog inspektorata, specijalnih postrojbi MUP-a i Civilne zaštite nisu zabilježili ozbiljnije kršenje epidemioloških mjera te najavio da će, zbog većeg broja primjedbi građana, od ponedjeljka više kontrolirati pridržavanje mjera u autobusima javnog prijevoza.

Poslušajte razgovor:

Matko Škalamera: Najvažnija je disciplina, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.