Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stožer PGŽ: Bez novooboljelih, izjednačen broj zaraženih i oporavljenih

27.04.2020.

10:24

Autor: Ivan Ribarić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Vraća nam se život u županiju, ali i dalje je puno toga na građanima. Trebamo zadržati disciplinu i trenutne rezultate. Od 4. svibnja smo ponovno ujedinjena županija, a posebno veseli da se izjednačio broj oboljelih i opravljenih, rekao je župan Zlatko Komadina.

Komadina je rekao kako u tjedan popuštanja mjera ulazimo s dobrim vijestima, budući da u Primorsko-goranskoj županiji ni danas nema novooboljelih od koronavirusa. Građanima se zahvalio na disciplini i pozvao na strpljenje i dalje te oprez i nošenje zaštitne opreme. Izjednačavanjem broja trenutno je 35 oboljelih i isto toliko oporavljenih.

Ovih dana slavimo dane oslobođenja naših gradova i općina, nadam se da ćemo uskoro slaviti i oslobođenje od korone, zaključio je Komadina.

Ravnatelj NZJZ-a Vladimir Mićović rekao je kako se uključenjem javnog prometa u gradu radi na preporukama svim korisnicama autobusa da u vozila ne ulaze bez maske na licu, a očekuje se i priopćenje Autotroleja o načinu ponašanja putnika prilikom ulaska u autobuse. Mićović je dodao kako su otoci i dalje čisti od koronavirusa, osim bolesnika s Cresa koji nije bio na otoku otkada mu je potvrđen Covid-19 virus. Iako na otocima nije napravljeno puno testova, svi zaposlenici Domova za starije prošli su testove na kojima su bili negativni.

Načelnik policijske uprave Primorsko-goranske županije Tomislav Dizdar rekao je kako je stanje s kršenjem propisanih mjera puno bolje u odnosu na neke prethodne vikende i tjedne. Naveo je primjer kako su prošlog vikenda bila 272 kršenja mjera, dok je ovoga vikenda bilo njih samo 25.

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac potvrdio je i dalje petero pozitivnih pacijenata, dok su dvije osobe i dalje na respiratoru. Iako nema promjena u odnosu na prethodne dane, Štimac je zamolio sve one koji dolaze u bolnicu da imaju maske, te da ne dolaze u vremenu u kojem nisu naručeni. 

Đulija Malatestinić osvrnula se na stanje u Crikvenici gdje se u Thalassotherapiji i dalje nalaze četiri bolesnice, a njihovo je stanje nepromijenjeno bez tegoba.

Novinarska konferencija Stožera PGŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.