Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stožer PGŽ: lagani pad novooboljelih i stagnacija broja bolnički liječenih

19.04.2021.

10:23

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon nedjelje tijekom koje testiraju samo hitne slučajeve, Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u ponedjeljak o samo osam novozaraženih i 304 ozdravljene osobe. Obrađeno je 235 uzoraka, a udio pozitivnih je samo 3,4 posto.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 410 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 39 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalno stožer civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva sada je 13.812. Na bolničkom liječenju je 2.179 pacijenata, a među njima na respiratoru je 199 pacijenata. U samoizolaciji su trenutno 30.644 osobe.
Oporavilo se 2.227 osoba. (Hina)

Iza nas je vikend pa su brojevi novooboljelih od COVID-19 bolesti očekivano manji. Ukupan broj oboljelih na području PGŽ manji je za 297 slučajeva i sada je aktivnih slučajeva bolesti 2855. 

Prema poadcima ravnateljstva riječkog KBC-a, broj hospitaliziranih oboljelih COVID-19 bolesnika je za četiri oboljela veći nego dan ranije i iznosi 204, a na respiratoru je 12 oboljelih. Tijekom nedjelje još su četiri osobe preminule od COVID-19 bolesti. 

U izdvojenom kovid odjelu u Thalassotherapiji u Opatiji na liječenju je 21 pacijent. Broj bolnički liječenih u ukupnom broju oboljelih je 7,8 posto. 

Tijekom protekla dva tjedna prosječan broj novooboljelih lagano pada, stoji u priopćenju Stožera CZ PGŽ. Tijekom prošloga tjedna stagnira i rast hospitaliziranih pacijenata nakon dva uzastopna tjedna u kojima je rast bolnički liječenih bio 50 oboljelih svakoga tjedna.

O stanju u riječkom KBC-u za HTV je govorio ravnatelj Alen Ružić, a poslušajte i današnju izjavu epidemiologinje NZZJZ PGŽ Danijele Lakošeljac:

Ružić: Treba neko vrijeme da se brojevi u općoj populaciji odraze i na broj oboljelih u bolnicama, HRT

Lakošeljac: Nadajmo se da će drugi tjedan strožih mjera polučiti rezultate, HRT - Radio Rijeka

Galerija
Foto: Goran Kovačić / Pixsell, Foto: -/-
Lakošeljac pred novinarima (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.