Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stožer PGŽ: Lučka kapetanija Rijeka i dalje najčešće kontaktira online

19.05.2020.

11:21

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Još jedan dan bez novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji. Još je jedan pacijent oporavio te se pridružio broju od ukupno 60 oporavljenih, a trenutno je pozitivno još jedanaest osoba. Crikvenički stožer Civilne zaštite ukinuo je obavezu nošenja zaštitnih maski, ali preporuka ostaje.

U programu HRT Radio Rijeke gostovao je lučki kapetan Darko Glažar. Govorio je o neposrednoj suradnji sa Stožerom Civilne zaštite Primorsko-goranske županije, kada je riječ o pomorskom dijelu sigurnosti u zaštiti od bolesti COVID-19.

U Lučkoj upravi ponovo rade sve službe istovremeno, jedino u prizemlju zgrade postoji prihvatno mjesto s dvije djelatnice da bi se spriječila cirkulacija stranaka po zgradi.

Osim toga u utorak je počela adaptacija prizemlja zgrade u kojoj djeluje Lučka kapetanija Rijeka.

Objavio je da se ispiti za pomorce održavaju svakodnevno, a pri tom vode računa o tome da ne bude više od deset kandidata odjednom po jednom povjerenstvu, a obavezno je nošenje maski, držanje fzičke distance i korištenje dezinficijensa.

Podsjetio je na činjenicu da je Lučka kapetanija Rijeka bila zadnja u lancu koja je donosila odluke u vrijeme najstrožih epidemioloških mjera, vodeći računa o tome otkud su brodovi koji uplovljavaju u riječku luku. Posade još uvijek ne silaze s broda, a najveći se dio kontakata odvija online. Više poslušajte u razgovoru:

Zajedno za zdravlje s Lučkom kapetanijom, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.