Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stožer: ukinuta zabrana rada nedjeljom

26.05.2020.

14:23

Autor: Hina

Napokon na domaćoj obali, Carnival Breeze stigao u Dubrovnik s 93 hrvatska pomorca iz Albanije, Crne Gore, Bosne, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske (Foto: Grgo Jelavić / P

Napokon na domaćoj obali, Carnival Breeze stigao u Dubrovnik s 93 hrvatska pomorca iz Albanije, Crne Gore, Bosne, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske (Foto: Grgo Jelavić / P

Foto: - / -

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101 osobu, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite. Stožer je zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom.

"Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244", navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Od toga je na respiratoru pet pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2046, što je 11 novoozdravljenih u protekla 24 sata.

U Primorsko-goranskoj županiji stanje je nepromijenjeno: pet je još uvijek oboljelih, a 66 osoba je ozdravilo.

"Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

Stožer je donio i izmjenu Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.