Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stradali pri spuštanju kajacima niz Rječinu

21.04.2013.

23:02

Autor: Blanka Uzelac / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U blizini izvora Rječine, točnije na području Drnasin na Grobniku, pronađena su u nedjelju poslijepodne dva mrtva muškarca, a na tom mjestu nađen je i sportski čamac, izvijestila je riječka policija, koja je kasnije izvijestila da je riječ o dvojici sportaša iz Zastenica i Jušića.

Policija navodi kako su mrtva tijela pronađena uzvodno, odvojena jedno od drugog. Članovi riječke Gorske službe spašavanja (HGSS) sudjelovali su u izvlačenju tijela stradalih osoba, a na svojim je internetskim stranicama HGSS objavila kako su dvojica muškaraca izgubila život prilikom spuštanja sportskim čamcima niz Rječinu. 

Pretpostavlja se da su stradali kada ih je povukla „rola“ koja se stvara nakon preljevne brane  kod mjesta Lukeži. Na žalost, obojica su se utopila, a voda je njihova tijela odnijela do jezera Valići u srednjem toku Rječine, koje služi kao akumulacija za Hidroelektranu Rijeka.

U akciji izvlačenja tijela sudjelovalo je osmero članova HGSS Stanice Rijeka koji su poziv dobili nakon 15 sati. Akcija je završila oko 18:30 sati. Utvrđeno je kako se radi o 29-godišnjaku iz Zastenica u Općini Čavle i  34-godišnjaku iz Jušića pokraj Matulji. Obojica su bila odjevena u zaštitna neoprenska odijela i prsluk te su na glavi imali zaštitne kacige. U njihovoj blizini pronađen je sportski čamac, dvosjed. Tijela su prevezena na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.