Hrvatski radio

Radio Rijeka

Štrajk u 3. maju se nastavlja, danas izvanredna sjednica GSV-a

29.08.2018.

11:02

Autor: Hina

Borba za opstanak (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Borba za opstanak (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Štrajk u Brodogradilištu 3. maj se nastavlja, poručuje zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac. Radnici iščekuju isplatu barem jedne plaće, a ako se to ne dogodi, pripravni su, kaže, na daljnje akcije.

Boris Bučanac je izvijestio i  kako će predstavnici Štrajkaškog odbora danas sudjelovati na izvanrednoj sjednici županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća. Kako je jučer, nakon sastanka s predstavnicima Štrajkaškog odbora, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije najavio predsjednik županijskog GSV-a Damir Bačinović, na sjednici će se još jednom zatražiti isplata plaća, izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe, povrat pozajmice koju je 3. maj dao Uljaniku te postavljanje krizne uprave.

Najavljeno je i da će sa sjednice biti upućen zahtjev za sazivanje nacionalnog GSV-a.

Bučanac je također kazao kako mnogi ljudi organiziraju i donose pomoć radnicima 3. maja te je na tome zahvalio. Radnici dolaze na posao, ali ne rade i štrajkaju na svojim radnim mjestima. Oko 500 radnika 3. maja u ponedjeljak je, zajedno s još toliko radnika Uljanika, prosvjedovalo na Markovu trgu, tražeći isplatu plaća i odlazak Uprave. 

Štrajk u Brodogradilištu 3. maj, kao i u cijeloj Uljanik grupi, počeo je prije tjedan dana, u srijedu, a  Štrajkaški odbor je najavio da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.