Hrvatski radio

Radio Rijeka

Štrajk u berlinskim zračnim lukama: kako doći doma s turističkog sajma?

13.03.2017.

14:22

Autor: Eduard Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi put u nekoliko dana osoblje berlinskih zračnih luka Tegel i Schönefeld ponovno je u štrajku. Na aerodromima gužva, ljudi očajni, čekaju i nadaju se da će zrakoplovi ipak poletjeti. No, za sada još ništa od toga.

Među ostalima, u zračnim su lukama "zapeli" i mnogobrojni turistički djelatnici iz cijelog svijeta koji su sudjelovali na sinoć završenoj najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB. No, čini se, barem po onome što nam javlja Nedo Pinezić, član hrvatske turističke delegacije, mali su izgledi da povratak bude avionom jer pregovarači su prilično tvrdi u zahtjevu da se satnica svim zaposlenima u zračnoj luci poveća za 1 euro.

Traži se rješenje i alternativni prijevoz, ali vlakovi su pretrpani. "Samo da nam se dokopati našeg drugog glavnog grada Münchena", šali se Nedo i dodaje: "Bit će nam lakše - 500 kilometara od kuće, ili 1300, ipak je razlika". S Nedom Pinezićem razgovarao je Edi Kišić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.