Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stranka Centar želi trenutačno razrješenje intendanta riječkog kazališta Marina Blaževića

20.09.2022.

12:35

Autor: Radio Rijeka / Hina

HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

Foto: Pixsell / -

Potpredsjednik stranke Centar i riječki gradski vijećnik Marin Račić najavio je da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća glasati protiv ostavke intendanta riječkoga HNK s odgodom, već će tražiti njegovu trenutačnu smjenu.

S današnje konferencije za novinare je predstavnik Centra Igor Vlajnić pozvao publiku da toga dana prisustvuju predstavi koja posljednji put igra u našem gradu. 


Naime, po novom zakonu o kazalištima o imenovanju i razrješenju intendanta odlučivat će - gradonačelnik. Iz Centra poručuju da treba prestati s dosadašnjim politikama u kojima si SDP i HDZ drže leđa te birati ljude s legitimitetom i znanjem.


Na sjednici riječkoga Gradskoj vijeća u četvrtak odlučivat će se o prihvaćanju ostavke Marina Blaževića, godinu dana prije završetka mandata, odnosno s krajem 2023. godine, a odmah potom i o njegovom trenutačnom razrješenju, na prijedlog Kazališnog vijeća.


Poslušajte izjavu Igora Vlajnića:

Igor Vlajnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.