Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stranka "Pametno" i u Rijeci, predsjednik ogranka je Saša Zelenika

03.05.2016.

16:37

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stranka "Pametno" od danas i formalno djeluje na području Rijeke, gdje će predano i odgovorno raditi na ostvarenju rješenja za dobrobit grada i svih građana, rečeno je novinarima na predstavljanju novoosnovanog ogranka stranke.

Znanost i obrazovanje kao temelj društva, politika utemeljena na dokazima i dugoročnim rješenjima, uz povratak povjerenja građana u institucije, ono je za što se Pametno zalaže. "Želimo izgraditi modernu i otvorenu Hrvatsku, ravnopravnu s drugim modernim i otvorenim europskim zemljama i gradovima. I Rijeka i Hrvatska mogu biti nositelji dinamičke gospodarske aktivnosti i poduzetničkog poleta, ekološki sačuvanih resursa, društvo bez korupcije i klijentelizma, zemlja i grad građanskog optimizma", istaknuo je tajnik stranke Ivica Puljak.

Prema riječima predsjednika riječkog ogranka Saše Zelenike, u Rijeci je vidljiv "zamor materijala" koji, u pravilu poslije najviše dva mandata, traži promjenu čelnih ljudi. Problemi su onda evidentan rast proračunskih manjkova, depopulacija, promašena politika "grad-poduzeće" i ogroman broj praznih gradskih prostora koje bi bilo pametno besplatno ustupiti, primjerice, za start-up inicijative.

Niz problema nastavlja kašnjenje u rješavanju prometnog pravca, zagušenje gradskog prometa, opet zbog nedovoljno pametnih tehnoloških rješenja, stalno odgađanje rješavanja pitanja autobusnog kolodvora, preskupo grijanje i ostalo. Potrebni su nam, stoga, novi ljudi koji ne teže podobnosti nego sposobnosti, puno rada, znanja i odgovornosti - zaključio je Zelenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.