Hrvatski radio

Radio Rijeka

Strategija kulturnoga turizma ključna je za razvoj Rijeke

12.11.2015.

11:59

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je dobila strategiju razvoja kulturnoga turizma do 2020. godine. Njezine su bitne odrednice održivost usluga i povezivanje javnog i privatnog, a izradio ju je zagrebački Institut za razvoj i međunarodne odnose.

Povezivanju javnoga, civilnog i privatnog sektora kulture i turizma tako što će se osmišljavati, izrađivati i prodavati kulturnoturistički proizvodi i usluge imat će posebno važnu ulogu u novoj gradskoj strategiji. Voditeljica tima koji je izradio strategiju Daniela Angelina Jelinčić ističe da u kulturi, osim njezine vrijednosti po sebi, moramo prepoznati i potencijal za doprinos turizmu te gradu.

Turistička zajednica grada Rijeke donijela je prije nekoliko godina osnovni strateški marketinški plan za cijelo područje grada. Iz njega je proizašlo da je kulturni turizam jedan od najvažnijih ciljeva daljnjega razvoja grada, kaže direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa. Slijedi osnovanje radnoga tijela u kojem će biti osobe iz kulture i turizma, pa se Škarpa nada da će u sljedećih nekoliko godina razvoj kultrunoga turizma imati kvalitetne temelje. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.