Hrvatski radio

Radio Rijeka

Strenja Linić protiv Novog lista: nejasno sjećanje Zorana Milanovića

23.01.2017.

12:09

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pregovori SDP-a i Mosta oko sastavljanja Vlade pod okriljem noći u prosincu 2015. u Banskim dvorima završili su na Općinskom sudu u Rijeci. Na raspravi u Rijeci pojavili su se bivši ministar Tomislav Panenić i bivši premijer Zoran Milanović.

Pregovori SDP-a i Mosta oko sastavljanja Vlade pod okriljem noći u prosincu 2015. u Banskim dvorima završili su na Općinskom sudu u Rijeci. Mostova zastupnica Ines Strenja Linić pokrenula je tužbu protiv Novog lista na čijem je portalu objavljena informacija da je i ona bila na sastanku.

Spominjali su se Ines Strenja LinićLjubica AmbrušecJosip Katalinić i Tomislav Panenić. Panenić je kategoričan: "Nisam bio na tom sastanku pa ne mogu ni potvrditi da je postojao." 

Sastanak je postojao, novinari to nisu izmislili. Međutim, u tom trenutku, a radi se o prvim danima prosinca 2015. godine, to su za mene većinom bili nepoznati ljudi i sjećanje na sve skupa mi je dosta nejasno pa ne bih htio nikoga povrijediti, rekao je na Općinskom sudu u Rijeci bivši premijer Zoran Milanović

Bivšeg premijera sjećanja ne služe najbolje: "Ne sjećam se detalja. Kada se radi o gospođi Ines Strenja Linić koja je tužiteljica ne mogu reći da je bila, ni da nije bila. Moguće je da je bila. Skloniji sam prisjetiti se da nije bila, ali ne mogu jamčiti. Na temelju sjećanja koje je nejasno ne mogu se sjetiti tko je tamo bio. Ja mogu u odgovoru ići taman koliko sam išao, dalje od toga ne mogu", zaključio je Milanović.

Na koje se ulaze izlazilo i kako ulazilo Milanović nije siguran. Ekipa pregovarača bila je zbunjena kao i kasniji rad Vlade Tihomira Oreškovića. Ines Strenja Linić i Zoran Milanović u sudu se danas nisu sreli. On se pozivu odazvao jer rasprave troše državni proračun, a naknadu troškova nije tražio.

Poslušajte što smo zabilježili:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.