Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stroža kontrola na ulazu kamiona s otpadom u ŽCGO Marišćina

29.11.2018.

12:36

Autor: Albert Petrović

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Nema nikakve klasične zabrane odlaganja otpada na Marišćini, kažu u Ekoplusu, privremeno se provodi pooštrena kontrola i usporavanje prihvata glomaznog otpada jer se zna dogoditi da s njim uđe i bio otpad koji je glavni uzrok neugodnih mirisa. Neki su kamioni vraćeni.

Nije riječ ni o kakvom posebnom režimu, kaže direktor Ekoplusa Josip Dedić: imamo okolišnu dozvolu i ugovore s komunalnim društvima, tako da poseban režim i ne možemo uvoditi. Riječ je o privremenoj mjeri dok ne reorganiziramo odlagališnu plohu. Nakon toga ćemo nastaviti zaprimati sve vrste otpada.

Pokušavamo dobiti na vremenu dok to ne učinimo i na taj način smanjiti neugodne mirise, a zato smo pojačali kontrole i želimo usporiti odlaganje glomaznog otpada i jednog dijela neopasnog industrijskog otpada što nam ga isporučuju komunalna društva, svega njih nekoliko, tumači Dedić.

Neki su kamioni vraćeni, a bit će tako i ubuduće sa svima za koje procijene da nisu u skladu s okolišnom dozvolom, odnosno s pratećim listom koji mora imati svaki isporučitelj.

Direktor Ekuplusa zaključuje da poduzimaju i dalje mjere za smanjenje neugodnih mirisa i već desetak dana je situacija znatno mirnija. A kao što su obećali, do kraja godine problem će u potpunosti riješiti. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.