Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:21 / 26.05.2017.

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Student Day Festival: kultura, sport, znanost i zabava za riječke studente

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osmi Student Day Festival održat će se u Rijeci od 29. svibnja do 3. lipnja. Program će, kao i proteklih godina, biti raznovrsan, sastavljen od glazbenih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja. SDF, jedno od najvećih takvih događanja u Hrvatskoj, lani je posjetilo više od 20 tisuća ljudi.

Projekt Student Day Festival je podijeljen u nekoliko faza. Prvu faza projekta predstavlja kulturni tjedan – Culture Week, a cilj mu je motivirati studente da se aktivno uključe u bogati kulturni život grada i Sveučilišta.

Druga faza obuhvaća predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata. Na riječkom Korzu studenti će promovirati vlastiti rad te informirati građane i studentsku zajednicu.

U petak 2. i subotu 3. lipnja bit će i Studentski dan sporta, u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom. Tijekom ta dva dana građanima će se predstavljati studentske udruge sa svojim projektima. Studenti će na Korzu imati mogućnost natjecati se u različitim sportskim disciplinama, poput graničara, nogometa, košarke, squash-a.

Koncertni dio održat će se u petak 2. i subotu 3. lipnja 2017. Na glavnom Open air flooru nastupit će, među ostalima, Kiril DjaikovskiJinxiMarijan Ban te mlade riječke snage Muhe bez glavePleteRI, Nord, kao i dobitnica Porina Antonela Doko. Na KBS WareHouse flooru nastupa Danny Howells, jedan od najpoznatijih engleskih producenta i DJ-a, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvodača poput LTJ Bukema.

Nakon nekoliko godina ponovno se vraća i dio festivala kojemu je cilj promocija znanosti. Sva događanja Student Day Festivala su besplatna. Iz godine u godinu bilježi se sve više posjetilaca, pa rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija ističe da je prošle godine SDF posjetilo više od 20 tisuća ljudi. To ga čini jednim od najvećih takvih događanja u Hrvatskoj. Sve detalje možete pronaći na internetskoj stranici Student Day Festivala i društvenim mrežama.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uručio je simbolični ključ Grada predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Kruni Topolskom koji vas poziva na ovogodišnji Student Day Festival. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.